Skriv til islam.dk

Skriv til islam.dk

skriv

Har du grundlæggende spørgsmål om islam og muslimer, er du velkommen til at skrive til os i nedenstående kommentar-felt eller på vores e-mail-adresse. Har du kommentarer til, hvordan islam.dk kan blive bedre, er det naturligvis også meget velkomment.

Vi gør dog opmærksom på, at vi generelt ikke besvarer disse forespørgsler:

 • Spørgsmål i forbindelse med skole- eller gymnasieopgaver
 • Spørgsmål, som vi mener, allerede er besvaret i artikler på islam.dk
 • Spørgsmål med mangelfuld e-mail-adresse
 • Har du som muslim spørgsmål, der handler om hvorvidt noget bestemt er tilladt eller ikke-tilladt i islam, så se f.eks. www.haya.dk eller www.islamqa.dk eller kontakt nærmeste moske

Har du brug for at tale med nogen om et personligt eller socialt problem, så ring til:

 • www.amanah.center, telefon 898 7777,  telefontider: Tirsdag til fredag 16.30 til 20.00
 • I akutte tilfælde ring til Psykiatrisk Rådgivning i den region, hvor du bor

Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt, dog skal du regne med, at der kan gå flere arbejdsdage, inden du hører fra os. Er dit spørgsmålet af personlig art, skriver vi tilbage på den e-mail-adresse du har angivet. Ønsker du at skrive en e-mail i stedet, så skriv til info@islam.dk.

Når du bruger formularen herunder, modtager vi din besked, selvom den ikke dukker op på siden med det samme. Når vi har haft mulighed for at læse din besked og besluttet at publicere den, vil den dukke op på denne side. Så husk at kigge ind senere. Vi forbeholder os ret til at ændre i din besked, så den fx er mere generelt anvendelig for de besøgende.

På forhånd tak for din interesse og tak for din tålmodighed!

 

This entry was posted in Featured, Ofte stillede spørgsmål and tagged . Bookmark the permalink. Trackbacks are closed, but you can Skriv en kommentar.

20 Comments

 1. Nelle
  17/09/2012

  Hvad er jeres holdning til balladen der er mod den video om profeten Muhammad?

  • Redaktionen
   22/09/2012

   Hej Nelle,

   Sagen ligner eksemplet fra karikaturkrisen som Jyllandsposten stod bag. Vi har skrevet lidt om krisen og vores holdning til den her http://www.islam.dk/karikatur-krisen/. Denne slags provokationer skal vi regne med jævnligt dukker op i form af bøger, aviser, film eller ”kunstværker”.

   Ekstremister udnytter ytringsfriheden til provokationer. Og ligeledes er der andre ekstremister der udnytter sådanne lejligheder til krige og vold. Man bør derfor tage provokationer af denne art alvorlig. Ligesom alle politikere, medier og virksomheder på det stærkeste vil protestere i mod holocaust benægtelse, nazisme eller jødeforfølgelse, bør man gøre det samme når det gælder provokationer overfor Islam.

   Forfølgelsen og udryddelsen af jøderne i Europa både før og under Anden Verdenskrig viser med alt tydelighed, at den slags ikke er så uskyldigt, som det kan se ud til at være. Jøderne har heldigvis siden været fredede gennem den kollektive skyldfølelse i Europa og USA, men også lovgivningen (med love om trosfrihed og blasfemi). Man indskrænkede således ytringsfriheden. Samme love gælder de facto ikke muslimer og Islam, og det udnyttes af ekstremister til at gentage de fjendebilleder man før konstruerede mod jøderne, til nu at rette dem mod muslimerne.

   Som ovennævnte artikel også nævner, er selvtægt og vold i denne type sager stik i mod islamisk etik om lov og orden for alle. Navnlig er ambassader og udenlandske personer at betragte som gæster i det fremmede landet. De må på ingen måde forulempes. Det er kun retten og den enkelte regering der kan tage officielle skridt i forhold til dem, hvis de mener at de har en relevant sag.

   mvh redaktionen

 2. Lotte
  04/10/2012

  Salam aleikum
  Jeg vil gerne går til koran undervisnig , kan i anbefale et godt sted. Mange tak.
  Lotte.

 3. Uladina
  18/10/2012

  Salam og Hej!

  Ang koranen på dansk, det undrer mig at alle muslimske boghandlere kun anbefaler den nyeste udgave med Ellen Vulff, jeg har købt koranen arabisk-dansk hos gad på strøget.På den ene side er den på arabisk og den anden på dansk det var min første islam bog overhovedet har læst den 3 gange og derefter købt den med Ellen Vulff men jeg kan ikke komme videre med den, det virker forkert, der mangler den arabiske skrift.
  Og ellers ønsker jeg bare fred blandt hele jordens befolkning alle vore brødre og søstre alle efterkommere af Adam.

  Amen

  • Redaktionen
   22/10/2012

   Tak for informationen. Den er delt hermed.

   mvh Redaktionen

 4. Henrik
  22/10/2012

  Hej Islam DK,


  Men samlet set er jeg tilhænger af, at vi almindelige mennesker finder en måde at sameksistere på, som ikke altid tegnes i medier og andres lys. Tænk engang. I medens at store fisk raser og debaterer voldsomt, så handler vi allesammen fredeligt sammen i supermarkeder etc. Vi siger pænt goddag til hinanden, og vi har ingen onde tanker om hinanden. Vi hygger os jo sådan set godt sammen i det fælles rum.

  Som om at der er en anden virkelighed, end den pressen beskriver.

  Jeg kritiserer som sådan ikke dansk presse, men jeg mener ikke, at man bare skal acceptere deres konklusioner. Men jeg har lært om mig selv, hvor hurtig man er til at binde sig selv i frygt etc. overfor andre mennesker, der i nogle tilfælde er anderledes, og det bekymrer mig. Man ender hurtigt med snigende fordomme, som opstår, og det er jeg meget opmærksom på.

  Men i pressen, så raser debatten, og der er meget fokus på egoet og debat imellem toppolitikere.

  Mvh Henrik

  • Redaktionen
   22/10/2012

   Kære Henrik,

   Det emne du berører ligger os meget på sinde. Pressen og medier har en meget vigtig funktion i samfundet, som går ud på at afdække korruption, magtmisbrug og bedrageri hos magthavere såvel som almindelige borgere. Det er en vigtig opgave som pressen og medierne mange gange lever op til, da ulykker og skandaler er god salgsstof.

   Men det er grundlæggende vanskeligt at se, hvorfor presse og medier skulle have interesse i at skabe bro og sameksistens i samfundet. Pressen og mediernes interesse er profit, som kommer af bringe yderliggående synspunkter frem. Det efterlader os borgere i samfundet, som ønsker fredelig sameksistens, i en noget ulige kamp. Vi må ikke desto mindre gøre, hvad vi kan. Denne hjemmeside er et beskedent forsøg på samme.

   Mvh Redaktionen

 5. Pauline
  29/10/2012

  1. Hvordan var jeres reaktion på Muhammed-krisen?
  2. Har i tilgivet Kurt Vestergaard for at have tegnet Muhammed?
  3. Hvad tænker i om forhold mellem en muslim og en kristen/ateist?
  4. Møder i mange fordomme, og har i fordomme mod danskere/kristne?
  5.Er det svært at leve som muslim i det danske samfund?

  På forhånd tak

  • Redaktionen
   04/12/2012

   Hej Pauline,

   Hermed kommentarer til et par af dine spørgsmål.

   Vi har skrevet om karikaturkrisen her i denne artikel.

   Hverken Jyllandsposten eller Kurt Vestergaard har beklaget, at de har tegnet eller publiseret tegningerne. De mener, at det er deres ret og at de er frihedskæmpere for presse- og ytringsfriheden. Det Jyllandsposten har beklaget er, hvis nogen er blevet såret eller støt af tegningerne, men altså ikke tegningerne. For begge er tegningerne en kamp som de står ved og agter at fortsætte.

   Naturligvis har mange muslimer også fordomme overfor ikke-muslimer, det være sig kristne eller ateister. Fordomme er et socialt og samfundsmæssigt fænomen som vi alle er udsat for og som vi bør være med til at bekæmpe – både muslimer og ikke-muslimer. En almindelig fordom blandt danske kristne/ateister overfor muslimer er, at de undertrykker kvinderne og ønsker at påtvinge andre islam. En almindelig fordom blandt muslimer overfor kristne/ateister er at de hader islam og muslimer, og støtter Israels og USAs politik. Begge er naturligvis forkerte.

   Mvh redaktionen

 6. Emilie Voss
  30/10/2012

  Hej

  Vi arbejder i religion med Islam og vi vil gerne stille et spørgsmål til jer:
  Hvordan har I det med/Hvad synes I om, at homoseksuelle kan og må blive gift i de danske folkekirker?

  • Redaktionen
   07/11/2012

   Hej Emilie,

   Homoseksuelt samvær er ikke tilladt i Islam, hverken for mænd eller kvinder. Det er ikke tilladt, på samme måde som sex med dyr, børn under pubertetsalderen, søskende, forældre, forældres forældre og sex udenfor ægteskab ikke er tilladt. Homoseksuelle samfund er iøvrigt ikke et nyt fænomen, men fandtes også for flere tusinde år siden, jvf. profeten Lots samtid (fred være med ham).

   Hvad den danske folkekirke gør, ikke mindst fordi kirken er en del af staten, som tilfældt er i Danmark, er disses egen sag. Udefra set, kan der dog synes, særligt i netop denne sag, at være påfaldende ligheder til den gamle velkendte konstellation hvori magten (kongen) bruger kirken til at udøve og “velsigne” sin magtanvendelse.

   Det er som sådan ikke ukendt, uanset tro, at udøverne af en religion ikke gør som religionen klart og tydeligt foreskriver. Der er få blandt os der vælger ordet fremfor brødet, desværre.

   mvh redaktionen

 7. 02/11/2012

  Hvad er jeres holdning til tvangsægteskab – hvad siger koranen om det?

  • Redaktionen
   04/12/2012

   Hej Johanne,

   I Islam er et ægteskab en verdslig kontrakt mellem to partner. Vi har altså ikke samme koncept som andre religioner om at ægteskabet er helligt, er indgået i himmelen eller “til døden jer skiller”. Det er dog velset i Islam at være gift så parterne, familien og børnene har ordnede forhold, så man undgår illegitime relationer og seksualisering af samfundet.

   Et ægteskab kræver at begge parter frivilligt accepterer det. Et ægteskab kan ikke indgås mod parternes vilje.

   Tvangsægteskaber er et kulturelt fænomen som kulture i Asien, Afrika og andre steder har haft uden relation til Islam eller Islams lære. Tvangsægteskaber forgår som regl i nærmeste familie. To vigtige formål med tvangsægteskaber var (og er stadig!) at fastholde jordbesiddelser indenfor slægten og familien, og/eller at fastholde en magtbalance i et område. Begge har intet med Islam at gøre. Eksempelvis har europæiske kongefamlier, som andre kongefamilier, formentligt også indgået tvangsægteskaber i stor stil.

   Profeten Muhammad, fred være med ham, har tværtimod anbefalet at man gifter sig så langt fra sin familie som muligt. Det skaber nye relationer mellem medmennesker og understøtte samhørighed og mangfoldighed.

   Mvh redaktionen

 8. Martin Lytje
  06/11/2012

  Hej Islam.dk

  Jeg læste for nyligt artikelen: Muslim customs surrounding death, bereavement, postmortem examinations, and organ transplants, der beskrev begravelser for muslimer. Artikel beskæftigede sig med hvorledes muslimske traditioner omkring begravelser blev håndhævet i England. Her blev det beskrevet at kvinder som regel ikke har tilladelse til at være tilstede ved en begravelse. Ligeledes beskrev artiklen hvorledes det forventes at en enke forventes at skulle blive indenfor i sit hjem op til 4 1/2 måned efter mandens død, eller hvis hun er gravid indtil barnet er født. Er dette traditioner der som regel bliver fulgt i Danmark ligeså?

  Mvh.
  Martin

  • Redaktionen
   04/12/2012

   Hej Martin,

   Det er ikke noget vi kender til, heller ikke noget man kender til hos Den muslimske gravplads i Brøndby ved København, som er den eneste muslimske begravelsesplads i Danmark. Det kan være at en bestemt gruppe muslimer fra et særligt område har nogle traditioner de hælder til, men de forhold du nævner er ikke nogen vi er bekendte med.

   Kvinder kan deltage til begravelser, dog foretages selve gravsætningen af mænd, og i perioden efter sin ægtefælles død, kan kvinden bevæge sig frit uanset graviditet eller ej. Mere information om død og begravelse kan findes på http://www.jinazah.dk.

   Mvh redaktionen

 9. 15/11/2012

  Hej
  Vi er et lille gede/fåremælks osteri som laver diverse mejeri produkter såsom yoghurt og ost af fåre og gedemælk. Vi har en kunde der ønsker at købe vores varer der skal leveres til flyselskaber der flyver til alle de Arabiske lande. De spørger om vores produkter er Halal godkendt. Vores spørgsmål er: hvordan får man sådan en godkendelse. (ps. vi bruger ingen animalske tilsætninger bla. er osteløben vegetabilsk)

  • Redaktionen
   04/12/2012

   Hej

   Hvis jeres produkt ikke indeholder alkohol, andre euforiserende stoffer eller animalske produkter er det Halal – dvs. tilladt for muslimer at spise. I Danmark har vi ikke en central komite som kan afmærke produkter. Det er Islamisk Kultur Center, Horsebakken 2, 2400 København NV, der Halal-certificerer kødprodukter fra Danmark. Men da jeres produkt ikke kommer fra et slagteri er der således ingen institution til at certificere det her i Danmark. I kan f.eks. tage kontakt til Muslim Council of Britain, MCB, England, for at få et sådant certifikat.

   Håber det er til lidt hjælp.

   Mvh redkationen

 10. Samsam
  16/11/2012

  Jeg vil høre om der er mulighed for snakke eller skrive til en lærd, som har viden og kan vejlede indenfor spørgsmål vedrørende ægteskab?

  • Redaktionen
   22/12/2012

   Kære indsender,

   Du kan enten prøve de spørgsmål-svar sites vi har nævnt øverst på denne side, eller rette henvendelse til en af moskeerne i dit område.

   Mvh redaktionen

Skriv en kommentar

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*