Har du grundlæggende spørgsmål om islam og muslimer, er du velkommen til at skrive til os i nedenstående kommentar-felt eller på vores e-mail-adresse. Har du kommentarer til, hvordan islam.dk kan blive bedre, er det naturligvis også meget velkomment.
Vi gør dog opmærksom på, at vi generelt ikke besvarer disse forespørgsler:
- Spørgsmål i forbindelse med skole- eller gymnasieopgaver
- Spørgsmål, som vi mener, allerede er besvaret i artikler på islam.dk
- Spørgsmål med mangelfuld e-mail-adresse
- Har du som muslim spørgsmål, der handler om hvorvidt noget bestemt er tilladt eller ikke-tilladt i islam, så se f.eks. www.haya.dk eller www.islamqa.dk eller kontakt nærmeste moske
Har du brug for at tale med nogen om et personligt eller socialt problem, så ring til:
- www.amanah.center, telefon 898 7777, telefontider: Tirsdag til fredag 16.30 til 20.00
- I akutte tilfælde ring til Psykiatrisk Rådgivning i den region, hvor du bor
Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt, dog skal du regne med, at der kan gå flere arbejdsdage, inden du hører fra os. Er dit spørgsmålet af personlig art, skriver vi tilbage på den e-mail-adresse du har angivet.
Når du bruger formularen herunder, modtager vi din besked, selvom den ikke dukker op på siden med det samme. Når vi har haft mulighed for at læse din besked og besluttet at publicere den, vil den dukke op på denne side. Så husk at kigge ind senere. Vi forbeholder os ret til at ændre i din besked, så den fx er mere generelt anvendelig for de besøgende.
På forhånd tak for din interesse og tak for din tålmodighed!
14 Comments
A’salam aleikum!
Jeg har et spg. Vedr jul, da jeg er konvertit og min familie afholder jul..undre jeg mig over, om jeg kan være deltagende i viden om, at jeg blot er der for familiesamvær. Hvordan forholder jeg mig til det? De respekterer mit valg uanset om jeg ønsker at deltage eller ej, dog skabte det tvivl i mig ift at skulle se og høre på noget der ikke er islamisk korrekt. Påvirker det min iman?
Wa alaikum salam Lærke,
Hvis du bladrer lidt er dette spørgsmål tidligere besvaret et sted, tak.
mvh redaktionen
Hej
Jeg går og spekulere over et spørgsmål vedrørende Islam, Kristendom og Frelse/Fortabelse!
Jeg kan læse forskellige forklaringer.
Den første siger, at kristne (troen på at Jesus er Guds søn) kommer i helvede for al tid!
Den 2. siger man kommer i helvede til man er renset, og derefter i Paradis (muligvis med en sort streg i panden)
Den 3. forklaring jeg har fået, er at kristne kommer direkte i Paradis, men ellers opholde sig i Paradis og leve med troende muslimer. Dog vil man blive betragtes som 2. rangsborger. Hvad dækker 2. rangsborger i givet fald over?
Jeg håber i kan besvarer mit spørgsmål (ud fra Koranen)
Venlig hilsen
David Christensen
Kære David,
Det er et godt spørgsmål du stiller.
Man kommer ikke i paradis fordi man tror på Islam eller er muslim af navn. Modsat andre religioner, giver tro alene altså ikke adgang til paradis. Det er tro og handling tilsammen, der er afgørende. Det gentager Koranen mange gange i form af ”aminu wa amilu salihat” som betyder at tro OG gøre gode gerninger. Gode gerninger er kun gode gerninger hvis intentionen bag er, at man gør handlingen for Guds skyld. Det er et spændende aspekt der desværre ikke er plads til, at gå yderligere i dybden med her.
Alle profeter gennem tiderne som Abraham, Moses, Jesus og Muhammad var retledte og dem som fulgte dem i tro og handling var også retledte. Det er altså vigtigt, at man søger det oprindelige budskab som profeterne kom med og ikke hvad lokal kultur, præsteskaber og institutioner senere har ændret det til.
Den korte kommentar er således, at hvem der kommer i paradis er en sag mellem Gud og den enkelte persons tro og handlinger i livet. Selvom det er fristende er det altså ukorrekt at sige, at muslimer kommer i paradis eller kristne kommer i paradis da det vil være at dømme på det ydre, uden indblik i den enkeltes egentlige tro og intentioner.
Håber at det er til lidt hjælp.
Mvh redaktionen
Skal man være muslim for at komme i en moske
Jeg søger mere viden om muslim kultur
Kære Per,
Man behøver ikke at være muslim for, at besøge en moske. I disse tider er det dog en god ide, at du fortæller om dig selv når man ankommer til en moske, så der ikke sker misforståelser.
Hvis du besøger en moske vil folk der formentlig også kunne fortæller om deres specifikke kulturer. Det er vigtigt at bemærke, at muslimer eller islam ikke er en kultur, men folk fra mange kulturer som deler den samme overbevisning. Lokale skikke, traditioner, mad, påklædning, smag osv er forskellig fra sted til sted og kultur til kultur.
mvh redaktionen
Hej islam.dk! salam aleikum!
Mit navn er Thomas Johannes Forum Lollike og jeg arbejder i en folkekirke i København. Jeg arbejder 7 timer i ugen som ung-medarbejder. Vi er en konservativ folkekirke som tager Bibelen som Guds ord. Jeg kunne tænke mig måske at lavet et arrangement i vår kirke der hedder “en samtale mellem en muslim og en kristen”. Hvordan stiller I jer til at blive med på en sådan begivenhed? Har i nogen der kunde tænke sig det?
Håber at høre fra jer!
Hej Thomas, wa alaikum assalam, fred være med dig,
Der er en forening der hedder IKS (Islamisk-Kristent Studiecenter) http://www.ikstudiecenter.dk.
De arbejder netop med dialog mellem kristne og muslimer. Måske kunne de være behjælpelige?
mvh redaktionen
Hej,
jeg vil gerne spørger om noget. Hvis man konverterer til islam, skal man så skifte sit nuværende “ikke muslimske navn” HVIS JA. HVOR STÅR DET, ALTSÅ KAN I LINKE TIL EN HJEMMESIDE ELLER LIGN.
Jeg ville spørger om når en kvinde bliver Islamsk gift med sin mand osv
om det er tilladt indenfor Islam at hun tager sin mands efternavn og skifter
det ud med med sin fars efternavn. For jeg har hørt nogle steder at man ikke må
og at en kvinde altid skal beholde sin fars efternavn men så har jeg os hørt at
fordi man jo bliver gift i en ny familie og man så ligesom får en nummer to far så
at man ligesom godt måtte tage hans. Men er stadig i tvivl så ville gerne spørger for
at være sikker.
Tak på forhånd
Asselamu alaikum, fred være med dig
Tak for dit spørgsmål.
Skift af efternavn er en kulturel tradition fra forskellige lande. Der er ikke nogen islamisk tradition eller regel for, at en kvinde skal ændre sit efternavn som følge af et ægteskab. Hun kan, som det også gælder manden, beholde sit navn som hun vil.
Med venlig hilsen
Redaktionen
Hej
Jeg er interesseret i at høre hvad koranen siger om næstekærlighed og om at blande sig med andre mennesker fra andre religioner.
Skal man fx rette sig efter den danske lov selvom man er muslim?
Hej med jer.
I skriver at man er velkommen til at besøge en moske, men jeg kan ikke finde nogen liste over moskeer i Danmark. Kan I skrive sådan en? Jeg bor på Midtsjælland (Dianalund) og vil meget gerne besøge en moske.
Hej
Jeg har et spørgsmål ift donor barn.
Er det haram at få et donor barn som muslim?
Det er jo et medicinsk indgreb.