Moske-besøg

Moske-besøg

decorImg7

Der er mere end 100 moskeer i Danmark. De er beliggende i den normale bebyggelse og kan være en lejlighed i et byggeri, en villa eller en nedlagt erhvervsbygning.

At besøge en moske er en god måde at stifte bekendtskab med muslimer og islam i Danmark på. Moskeerne bruges dagligt af de lokale muslimer op til fem gange om dagen, hvor de daglige bønner foregår. Det er dog i særdeleshed om fredagen, hvor der er fredagsbøn, og i weekender, hvor der kan være forskellige arrangementer i moskeerne, at der er mange besøgende i moskeerne. Hen over året er det desuden især under de to særlige højtider Eid (sammenlignelige med julen) og i ramadanen at moskerne er velbesøgte.

Moskerne er “offentlige”, dvs. alle er velkomne til at komme forbi, og man er også velkommen til at overvære aktiviteter, der foregår i moskeerne. Der er nogle få krav til tildækning af kroppen og skotøj, som du skal være opmærksom på.

Herunder er der nogle kontakter til moskeer, hvor der er mulighed for at aftale et besøg. Klasser og hold kan også tage kontakt for at aftale et besøg.

København

Dansk Islamisk Center på Nørrebro kan kontaktes på www.dicenter.dk.

Muslimsk Ungdom i Danmark i Nordvest kan kontaktes på www.munida.dk.

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.