Skriv til islam.dk

Skriv til islam.dk

skriv

Har du grundlæggende spørgsmål om islam og muslimer, er du velkommen til at skrive til os i nedenstående kommentar-felt eller på vores e-mail-adresse. Har du kommentarer til, hvordan islam.dk kan blive bedre, er det naturligvis også meget velkomment.

Vi gør dog opmærksom på, at vi generelt ikke besvarer disse forespørgsler:

 • Spørgsmål i forbindelse med skole- eller gymnasieopgaver
 • Spørgsmål, som vi mener, allerede er besvaret i artikler på islam.dk
 • Spørgsmål med mangelfuld e-mail-adresse
 • Har du som muslim spørgsmål, der handler om hvorvidt noget bestemt er tilladt eller ikke-tilladt i islam, så se f.eks. www.haya.dk eller www.islamqa.dk eller kontakt nærmeste moske

Har du brug for at tale med nogen om et personligt eller socialt problem, så ring til:

 • www.amanah.center, telefon 898 7777,  telefontider: Tirsdag til fredag 16.30 til 20.00
 • I akutte tilfælde ring til Psykiatrisk Rådgivning i den region, hvor du bor

Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt, dog skal du regne med, at der kan gå flere arbejdsdage, inden du hører fra os. Er dit spørgsmålet af personlig art, skriver vi tilbage på den e-mail-adresse du har angivet. Ønsker du at skrive en e-mail i stedet, så skriv til info@islam.dk.

Når du bruger formularen herunder, modtager vi din besked, selvom den ikke dukker op på siden med det samme. Når vi har haft mulighed for at læse din besked og besluttet at publicere den, vil den dukke op på denne side. Så husk at kigge ind senere. Vi forbeholder os ret til at ændre i din besked, så den fx er mere generelt anvendelig for de besøgende.

På forhånd tak for din interesse og tak for din tålmodighed!

 

This entry was posted in Featured, Ofte stillede spørgsmål and tagged . Bookmark the permalink. Trackbacks are closed, but you can Skriv en kommentar.

20 Comments

 1. Maria
  25/11/2012

  Salam jeg har diskuteret med en bekendt om hvorvidt det er tilladt at oversætte koranen. Mit argument er at det er tilladt, da man jo skal sprede Guds ord og dermed sikre at religionen ekspanderes verden rundt. Man har desuden fundet en gammel oversættelse af koranen til latinsk. Min bekendt argumentere dog at man ikke kan oversætte Guds ord og derfor er de andre udgaver af koranen blot en fortolkning og dermed ikke ligeså gyldige som selve koranen. Kan i opklarer dette for os? Mvh. en undrende søster

  • Redaktionen
   04/12/2012

   Wa alaikum assalam,

   Det er den arabiske tekst der blev åbenbaret til Profeten Muhammad, der er Koranen. Vi finder denne arabiske tekst i stort set alle Koraner der publiceres. I modsætning til andre religioners skrifter, der er oversat og bearbejdet til ukendelighed, er muslimer meget grundige i dette arbejde med at bevare den originale tekst. Den er nu bevaret, bogstav for bogstav, i halvandet tusinde år. Enhver kan til enhver tid læse den åbenbaring Profeten Muhammad modtog fra Gud uden filter, uden tidens eller en kulturs politiske og samfundsmæssige normer og uden et andet menneskes beviste eller ubeviste fejl og fortolkninger.

   Der er visse “Koraner” der publiceres uden den arabiske tekst, f.eks. den danske oversættelse af Ellen Wulf. De er altså ikke Koranen men, en efter oversætterens evne og formål, fremstilling af Koranen.

   At oversætte og fortolke Koranen for den tid og det samfund man lever i, er en opgave der påhviler muslimer alle steder i verdenen. Der er en stor belønning for dette arbejde, forudsat at det sker med den rette intention og indsigt.

   Mvh redaktionen

 2. Anonym
  16/12/2012

  Salam.
  Jeg er en meget følsom person og grubler meget, dette gør at antidepressiv medicin er en vigtig del af min hverdag, Det er medicin som min psykiater har anbefalet. Hvad bør jeg gøre?

  • Redaktionen
   04/01/2013

   Wa alaikum asalam, fred være med dig.

   Det er lidt for stort et spørgsmål til et par linier : )
   Det er godt at du har søgt behandling. Danmark er førende indenfor brug af antidepressiv medicin, så et eller andet er der galt helt generelt i samfundet.

   Fra et islamisk perspektiv er der noget galt hvis vi bekymrer os for meget. I Koranen henstiller Allah gentagende gange til Profeten Muhammad, fred være med ham, og de troende om ikke at bekymre sig for meget. Mange af os muslimer er “kultur-muslimer”, dvs. muslim uden egentlig at vide hvorfor vi er det. Det beyder at vi mangler forståelse og indsigt i Islam – sommetider ganske grundlæggende indsigter. Profeten Muhammad var, fortæller en af hans samtidige, det mest smilende menneske han havde kendt.

   Den medicin vi har brug for, er indsigten i forholdet mellem os og Gud. Det indebærer at lære os selv hvilke bekymringer der er sunde og udviklende, og hvilke bekymringer vi skal holde os væk fra. I muslimske kredse sættes et lighedstegn mellem bekymringer over forhold vi ikke har kontrol over og manglende tro på Gud.

   mvh redaktionen

 3. S.
  30/12/2012

  Hej..
  Jeg har mistet to af mine veninder, føler mig allerede ensom og virkelig bange. Og jeg frygter at blive gjort til grin, vil gerne komme over min frygt, kan i hjælpe?

  • Redaktionen
   03/01/2013

   Kære S,

   Ensomhed og frygt er noget vi alle kender til i en eller anden afskygning.

   Hvis din hverdag er alvorligt mærket af din frygt og ensomhed, bør du søge hjælpe i din omgangskreds eller professionel hjælp hos en læge eller psykolog. Man skal ikke undervurdere at det kan udvikle sig til en sygdom, på lige fod med en fysisk sygdom, som vi jo naturligt vil gå til en læge med. Nogen kan måske i perioder har behov for f.eks. antidepressiv medicin.

   Sideløbende er der meget du selv kan gøre.

   Den første søjle i Islam er troen. Troen på een Gud og kun een Gud. Hvis man tjener mange vil man også være bange for mange. Som muslim tjener man kun Een, alt andet følger naturligt af det. Dem der forstå hvad det betyder, at have denne tro, er mindre afhængige af hvad mennesker rundt om dem mener om dem eller er for dem. Troen på een Gud betyder bl.a. at man aldrig er alene, og ikke frygter hvad andre siger. Man har hele tiden, bl.a. fem gange om dagen en kontakt til Gud og Han er altid til stede. Man frygter ikke hvad andre siger, men kun hvad Allah siger. Man frygter ikke hvad andre kan gøre mod en, for de kan intet gøre. Der kan kun ske det Gud vil. Man søger ikke ethvert selskab, men helst det selskab der bringer en tættere på Gud.

   Det sted en muslim finder fred fra frygt er i forståelsen af Koranens ord. Det er jo Guds tale, beroligelse, opdragelse og forklaring på godt og ondt til hverenkelt af os. Ordet Islam betyder også fred. At få fred i sindet, er en af de ting man kan opnå med Islam. Brug tid på Koranen, og bed Gud om at hjælpe med at forstå Hans vejledning. Forsøm ikke salah/bønnerne hver eneste dag. I Koranen siger Allah, at hjertets og sindets ro ligger i at mindes Gud.

   mvh redaktionen

 4. Yasmin
  30/12/2012

  Hvordan forholder I jer til den vogntur som man som student tager på? Jeg er naturligvis med på at f.eks. alkohol som mange betragter som en del af turen er forbudt.

  • Redaktionen
   03/01/2013

   Kære Yasmin,

   Hvis formålet med turen er, at vise sig frem i gennem byen, råbe, tude i horn og ønske sig opmærksomhed, har det næppe sympati som muslim. Man kan udemærket glæde sig og feste på anden vis, som tager hensyn til almindelig dannelse. Der er brug for nytænkning til at skabe en mere sympatisk alternativ til denne tradition. Noget der både kan komme andre og sig selv til gode.

   Som udefrakommende er det mærkeligt at se, at landets bedst uddannede, er så “udannedede” som det er tilfældet i denne tradition. Lod os håbe at nogle kreative unge får skabt et godt alternativ.

   mvh redaktionen

 5. Maria Knudsen
  03/01/2013

  Salam,
  Jeg har lige et lidt specialt spørgsmål vedrørende et arbejdsområde (om muslim er tilladt). Det er fordi jeg er ved at uddanne mig til pædagog og jeg kunne enormt godt tænke mig at arbejde med misbrugere. Jeg har spekuleret i at få en praktik plads på en af landets heroin klinikker, men jeg kan ikke rigtigt finde ud af om det er forbudt at have et sådant arbejde, da det jo strider imod islam at indtage stoffer, og du udlevere jo i princippet stoffer til misbrugerne på en heroinklinik. Men det er jo for at hjælpe dem, og mindske kriminalitet og prostitution. Hvad synes i?
  Mvh Maria

  • Redaktionen
   03/01/2013

   Kære Maria, wa alaikum assalam, også fred være med dig.

   Det er korrekt at man som muslim ikke må indtage, påskynde til at indtage, købe eller sælge alkohol, hash, narko eller andre euforiserende stoffer.

   Det betyder ikke, at man ikke må hjælpe mennesker (muslimer som ikke-muslimer) med et sådant misbrug.
   I Islam er et mennesket som sådant aldrig “uren” eller uværdig til kontakt. Det er handlingen vi gør der kan være “uren” eller forbudt.

   Hvis din intention med at påtage dig dette arbejde er, at hjælpe misbrugere ud af et stofmisbrug er det ikke bare tilladt, men meget prisværdigt og der er en stor belønning for det, inshallah – om Gud vil.

   mvh redaktionen

 6. anonym
  15/01/2013

  hej
  jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide noget mere om islamske traditioner omkring bryllupper:)
  håber i kan hjælpe mig med mine spørgsmål

  • Redaktionen
   16/01/2013

   En islamisk vielse har disse elementer:

   (1) accept fra begge parter
   (2) medgift til hustruen og evt. øvrige aftaler mellem parterne i form af en ægteskabskontrakt
   (3) vielse, med minimum to vidner
   (4) afholdelse af en fest for familie og bekendte

   Formålet med festen er at offentliggøre ægteskabet så alle ved, at de to personer nu er mand og hustrue. Vielsen kan foretages i en moske eller i hjemmet.

   I islamisk forståelse bør festen være simpel og uden at der spildes eller ødsles penge væk. Der gælder naturligvis præcis samme leveregler (f.eks. vedr. mad, drikke, påklædning etc) under en vielse og fest som der ellers gælder for en muslim.

   Mange lokale traditioner fra forskellige lande eller kulture tager desværre ikke hensyn hertil. De er overdådige og fyldt med overtroiske lokale traditioner og kan strække sig over flere dage, eller belaster drengen eller pigen eller deres respektive familier voldsomt.

   Ofte er disse traditioner altså ikke islamiske.

   Læs mere om ægteskab i Islam i “Råd og vejledning om ægteskab og samliv”, af Abu Yusuf al-Funi 2009, http://www.zahra.dk

   mvh redaktionen

 7. Ole
  06/02/2013

  I har sikkert hørt om et attentatforsøg mod Lars Hedegaard.

  I kan være med til at bekæmpe visse politiske partier, hvis I klart går ud og
  fordømmer attentatforsøget – hvadenten det er foretaget af en muslim
  eller ej. Udsend f.eks. en pressemeddelelse og læg den på forsiden af
  http://www.islam.dk.

  Hvis I ikke gør det, så er I med til at hjælpe nogle politikere til at skabe en hadsk stemning mod muslimer.

  • Redaktionen
   07/02/2013

   Hej Ole,

   Tak for din påmindelse!

   Som nævnt af utallige muslimer og utallige gange:

   Vi tager afstand fra selvtægt.
   Vi tager afstand fra ethvert overgreb mod civile,
   uanset om man er kendt eller ukendt i medierne;
   uanset køn, religion, etnicitet eller politisk ståsted;
   uanset om det foretages af en individ, en gruppe, et land eller mange lande tilsammen.

   mvh redaktionen

 8. kenth
  16/02/2013

  hejsa..

  jeg er en hvid mand der har forelsket mig i en mørk muslimsk kvinde.. kan vi være sammen.. gifte os uden at jeg er muslim?
  jeg tor på gud, jesus og helligånden… men jeg lever efter mit hjerte.. som styrer mit liv samtidet med fornuft..
  må gud værer med jer.

  på forhånd tak

  • Redaktionen
   18/02/2013

   Hej Kenth,

   En muslimsk kvinde må kun gifte sig med en mand der også er muslim.
   Farve, nationalitet eller etnicitet er uden betydning.
   For at blive muslim skal man erklære og have tro på, at der ikke er nogen anden gud end Allah, og at Muhammad var Hans tjener og budbringer.

   mvh redaktionen

 9. Jeppe
  17/03/2013

  Hej Islam

  Jeg forstår bare ikke, hvordan man kan blive frelst, når det, i Islam, handler om de gerninger man gør? Er Gud ikke hellig?

  Jeg ville have brug for at få slettet mit gældsbevis, hvis jeg skulle stå overfor en hellig/ren gud. For mit vedkommende er mit gældsbevis slettet, men det sker kun i kraft af Jesu gerning, da han døde for min skyld og sagde “Det er fuldbragt” på et korslagt træ. Derved skal jeg ikke selv præstere, for det kan jeg ikke. Nu er jeg frelst ved Jesu Kristi blod, for han sonede min synd så jeg kan få fred med Gud, Kongernes Konge.
  Derfor har jeg også svært ved at forstå, hvordan man bliver frelst som muslim, eftersom en hellig gud vel ikke tåler synd?

  Håber dette bliver modtaget og besvaret i venlighed.

  K.h. Jeppe

  • Redaktionen
   05/06/2013

   Kære Jeppe,

   Forståelse i Islam er, at ethvert menneske er født ren, uden synd, og vælger selv gennem sine motiver og handlinger, en plads i Ilden eller i Haven. Hvis vi anstrenger os på at gør det bedst muligt, er Gud tilgivende overfor vores fejl. Ingen kommer i Haven uden Guds tilgivelse.

   I Kristendommen er ethvert menneske født i og med (arve-) synd, hvilket er et radikalt anderledes udgangspunkt for frelse og synd.

   mvh redaktionen

 10. Jeppe Paulsen
  22/03/2013

  Hej Islam
  Jeg vil bare spørge om, hvor meget af Det Gamle Testamente I ser som gældende/sandt?
  Hvad med en profeti af Esajas, skrevet ca. 740 år f.kr., hvor der står:

  Esajas 53:
  v4 Men det var vore sygdomme, han tog,
  det var vore lidelser, han bar;
  og vi regnede ham for en, der var ramt,
  slået og plaget af Gud.
  v5 Men han blev gennemboret for vore overtrædelser
  og knust for vore synder.
  Han blev straffet, for at vi kunne få fred,
  ved hans sår blev vi helbredt.

  • Redaktionen
   02/04/2013

   Hej Jeppe,

   Som muslim tror man på at det der står i det gamle og det nye testementer er sandt og fra Gud, såfremt det bekræftes af Koranen eller udtalelser fra Profeten Muhammad, fred være med ham. Hvis noget i det gamle eller det nye testemente går i mod Koranens ord, kan vi ikke tro at disse ord er fra Gud.

   Koranen sigere f.eks. gentagende gange, at ingen skal bære en byrde for en anden. Altså at enhver er ansvarlig for sine egne handliger og overbevisning. Ingen andre, hverken Jesus eller Muhammad, vil stå til regnskab for et andet menneskes ugerninger og overbevisning.

   mvh redaktionen.

Skriv en kommentar

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*