Skriv til islam.dk

Skriv til islam.dk

skriv

Har du grundlæggende spørgsmål om islam og muslimer, er du velkommen til at skrive til os i nedenstående kommentar-felt eller på vores e-mail-adresse. Har du kommentarer til, hvordan islam.dk kan blive bedre, er det naturligvis også meget velkomment.

Vi gør dog opmærksom på, at vi generelt ikke besvarer disse forespørgsler:

 • Spørgsmål i forbindelse med skole- eller gymnasieopgaver
 • Spørgsmål, som vi mener, allerede er besvaret i artikler på islam.dk
 • Spørgsmål med mangelfuld e-mail-adresse
 • Har du som muslim spørgsmål, der handler om hvorvidt noget bestemt er tilladt eller ikke-tilladt i islam, så se f.eks. www.haya.dk eller www.islamqa.dk eller kontakt nærmeste moske

Har du brug for at tale med nogen om et personligt eller socialt problem, så ring til:

 • www.amanah.center, telefon 898 7777,  telefontider: Tirsdag til fredag 16.30 til 20.00
 • I akutte tilfælde ring til Psykiatrisk Rådgivning i den region, hvor du bor

Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt, dog skal du regne med, at der kan gå flere arbejdsdage, inden du hører fra os. Er dit spørgsmålet af personlig art, skriver vi tilbage på den e-mail-adresse du har angivet. Ønsker du at skrive en e-mail i stedet, så skriv til info@islam.dk.

Når du bruger formularen herunder, modtager vi din besked, selvom den ikke dukker op på siden med det samme. Når vi har haft mulighed for at læse din besked og besluttet at publicere den, vil den dukke op på denne side. Så husk at kigge ind senere. Vi forbeholder os ret til at ændre i din besked, så den fx er mere generelt anvendelig for de besøgende.

På forhånd tak for din interesse og tak for din tålmodighed!

 

This entry was posted in Featured, Ofte stillede spørgsmål and tagged . Bookmark the permalink. Trackbacks are closed, but you can Skriv en kommentar.

20 Comments

 1. Konvertit
  10/02/2019

  Kære islam.dk

  Jeg har valgt at konvetere, jeg gjorde det her for omkring en uge siden, jeg sagde shahadah op, der var to vidner som var nogle af mine venner der også selv var muslimer.
  Jeg har tænkt mig at tage til en imam her i næste uge, nogen siger at det gør lang tid før jeg konverterede rigtig? Mit spørgsmål er nu er jeg konverteret rigtigt?

  • Redaktionen
   25/02/2019

   Stort tillykke med din Islam,

   Læs venligst artiklen http://www.islam.dk/hvordan-man-bliver-muslim/

   I det øjeblik du siger og tror på, at ”Der er ingen gud undtagen Allah og Muhammad er hans tjener og budbringer”, er du blevet muslim. Det er sket og der går ikke mere tid i at ”konvertere”. Du behøver ingen vidne for at blive muslim. Du aflægger et løfte som er mellem dig og Allah. Der er kun disse to parter: Dig selv og Allah. I Islam har en Imam ingen autoritet til, at erklære dig for, at være muslim eller ikke muslim. En Imam, som blot er betegnelsen for en lærd person, kan du bruge til, at lære mere om Islam.

   At andre får at vide, at du er blevet muslim kan være rart for dig og dem. Men de finder ud af det når du begynder, at leve og opføre dig efter hvad Islam siger. Du må selv studere og leve efter Islam. Dine venner vil ikke stå til regnskab for dig og du kommer ikke til, at stå til regnskab for dem. Tag det roligt, studér, forstå hvad du har lært og gør det så til en del af dit liv. Byg det op i dit eget tempo.

   Respekter dine forældre uanset om de ikke er muslimer. Din mor er den der fortjener din største respekt og omsorg og dernæst din far. ”Og Vi har foreskrevet mennesket, at være omsorgsfuld og god mod sine forældre. Hans mor bar ham i svaghed og anstrengelse på svaghed og anstrengelse. Tak Mig og dine forældre, og til Mig skal du endelig vende tilbage.” (31.14)

   mvh redaktionen

 2. Senem
  11/02/2019

  Hej!
  Jeg står i en rigtig svær sitation, min fyr og jeg har været sammen i lang tid nu og vi vil fører det videre i fremtiden.
  Min fyrs familie fandt ud af vores forhold og kender til mig nu, men problemet her er at hans forældre ikke vil acceptere os/mig kun, fordi vi ikke har samme baggrund og har to forkskellige kulture.
  Vi ved virkelig ik hvad vi skal stille op med!
  Så ville hører om det er haram at skille to ad også selvom man ikke er forlovet eller gift, vi er jo trosalt begge muslimer.

  • Redaktionen
   25/02/2019

   Assalamu alaikum, fred være med dig.

   Hvis I er voksne kan I selv bestemme om I vil giftes. I må komme sammen, dvs. røre ved hinanden og have sex når I er blevet gift. Indtil da må I tale sammen i offentlig rum hvor også andre er til stede. At familien og andre har nogle holdninger er nok ikke til at undgå. Islamisk set kan ingen (heller ikke forældre) tvinge jer til, at gifte jer med nogen I ikke ønsker, at giftes med.

   At være muslim af familie, kultur, navn eller udseende er uden betydning i det store regnskab. Det der betyder noget er, om man forstår hvad det vil sige, at være muslim og prøver, at efterleve det. Ordet Muslim betyder en der udøver Islam.

   mvh redaktionen

 3. Kirsten Friis
  13/02/2019

  Kære Islam.dk,

  Jeg deltager ofte i debatter på internettet som bl.a. drejer sig om Islam.
  Her er jeg desværre ofte i en knibe når det drejer sig om voldtægt. I skriver her på siden, at voldtægt er forbudt i Islam, og det er også det, jeg mener at have hørt.
  Men desværre har Islamisk Stat tilsyneladende gjort det tilladt at voldtage vantro kvinder. Hvordan hænger dette sammen? Hvad kan jeg forklare her?

  Venlig hilsen Kirsten Friis

  • Redaktionen
   24/02/2019

   Kære Kirsten, fred være med dig,

   Tak for din omtanke. Straffe i Islam afhænger ikke af om ofret er muslim eller ikke. Hvis en person begår en strafbar handling, er der samme straf uanset ofrets overbevisning, alder eller køn. Det er den strafbare handling af gerningsmanden, som gerningsmanden straffes for. Læs fx. bogen ”Sharia” af Abdurrahman Doi. Det ligger i essensen af synd og god gerning, at det er den person der begår dem, der straffes eller belønnes uanset hvem den anden part er. Det er gerningen og dennes hensigt der er ond eller god. I grunden er dette en frisættelse af det enkelte menneske og dets ansvarlighed.

   Islam er funderet på Koranens ord og Profeten Muhammads eksempel, fred være med ham. Koranen holder fast i, at man skal komme med en autentisk skriftlig kilde for, at diskutere noget der har med Gud, eller Hans lære at gøre (37.157, 46.4). Modsat mange andre religioner gør det det relativt nemt og enkelt, at undersøge, om noget er i henhold til Islam eller ikke. Hvad nogen mener eller skriver gør det ikke til Islam.

   Håber at det er til lidt hjælp.

   Mvh redaktionen

 4. Tonny
  24/02/2019

  Hvor kan jeg skrive med en der har viden om islam . Og klarer meget modgang?

 5. Morten Jørgensen
  20/04/2019

  I svarer ikke på mit spørgsmål:

  Hvorfor rangerer alle andre profeter og guder ikke lige så højt som jeres uvidenskabelige “figur”?

  Hvorfor skal jeg “påduttes” at læse Koranen for at “finde” den rigtige Gud (og mening med livet)?

  Der findes mange andre bøger/videnskabelige artikler hvori jeg finder min sandhed (og jeg lever et godt og fornøjeligt liv).

  Med citatet “Den blinde tro er ikke velkommen i Koranen” har I allerede taget patent på jeres “egen” sandhed. Er andre “sandheder” ikke lige så god som jeres?

  • Redaktionen
   13/05/2019

   Kære Morten, fred være med dig.

   Mange tak for dine spørgsmål.

   Gud fortæller Profeten gentagende gange i Koranen, at hans (profetens) opgave kun er, at formidler og fortæller om Gud og Hans lære. Profeten skal ikke bekymre sig om folk tror på det eller ikke. Hvad folk vælger er deres egen sag. Denne frivillighed og frihed for mennesket har Gud holdt meget højt. Faktisk så højt, at vi kommer til at tro, at Han ikke eksisterer. Det er den frihed du og vi nyder i dag.

   Vores frihed i livet svarer lidt til, når du går til eksamen. Hvad du vælger, at bruge de timer til som eksamen står på, er dit helt personlige valg. Men det betyder ikke, at din præstation ikke bliver bedømt og at du ikke bliver holdt ansvarlig. Præstationen bliver bedømt på lige fod med alle andre menneskers præstationer. Vi lever i et super-retfærdigt univers, selvom det i livet ser ud som om, at man kan slippe afsted med hvad-som-helst. Det kan være, at nogen ser fantastiske ud til eksamen, men deres karakter er skidt og omvendt.

   Et menneske der ikke søger viden om, hvem jeg er og hvad jeg laver på jorden, er som en mand der får 10 kilo guld, som han lægger under madrassen og aldrig mere tænker over det.

   Ideen om at religion er i opposition til videnskab, møder vi tit. Det er en opfattelse det kristne Europa har sloges med pga kirkens forfølgelser af videnskabsmænd og deres publikationer. Det er ikke en opfattelse der kendes fra Islamisk lære, tværtimod. Jo mere en person studerer naturen jo tættere kommen han eller hun på, at forstå hvem Gud egentlig er.

   Det er meget mere at sige, for det er nogle interessante emner. Håber alligevel, at det belyser et par af dine tanker.

   mvh redaktionen

 6. Anonym
  30/04/2019

  Hej,
  Undskyld hvis jeg skriver som anonym men det er pga emnet.
  Jeg vil bare sige at jeg håber ikke at Rasmus Paludan tages alvorligt fra muslimsk side.
  Hans handlinger afspejler på ingen måder hvad danskere generelt tænker om muslimere.
  Tværtimod opfordrer han desværre til provokation istedetfor at gå i dialog med muslimere generalt.
  Jeg synes personligt at han er farlig for sig selv og ALLE, muslimere, danskere og andre etniciteter, som bor i Danmark og jeg håber at alle der føler sig ramt af hans politiske holdninger, kan se at han ikke gør noget godt for nogen som helst her i lille Danmark.
  Muslimere, danskere og andre kulturer kan sagtens bo sammen her og det håber jeg ikke at hans handlinger ødelægger noget ved.
  Jeg er selv halv dansker og synes at det er sørgeligt at hans meninger er så voldsomme.

  Jeg ber derfor ALLE der føler sig krænket, såret, ked af det mv pga ham, at i ved at de fleste i Danmark IKKE er som ham og at vi må holde sammen om at leve godt sammen her.

  Bær over med ham, sig fra på en pæn måde og grin evt lidt af ham for han ved ikke bedre.

  Mange hilsner,
  Den Anonyme

  • Redaktionen
   14/05/2019

   Kære læser,

   Mange tak for dine venlige ord. Der er rart, at der er nogen der reflekterer over situationen.

   Sagen er desværre alvorlig. Det alvorlige er ikke hvad en lille gruppe gør, men hvad den store gruppe ikke gør.

   Det er ikke mange steder i verden, hvor man for åben skærm og med politibeskyttelse, kan skænde Koranen. Det er heller ikke mange steder i verden, hvor man for åben skærm og med politibeskyttelse, kan opsøge og råbe ukvemsord til almindelige borgere med familier udenfor deres eget hjem. Det sker i Danmark.

   Efter Jyllands-Postens tegninger som skulle ”håne, spotte og latterliggøre” muslimer og deres tro og to årtier med vedvarende pres, er det ikke underligt, at resultatet er blevet som det er. Det er dog kommet overraskende hurtigt. Det et nyt lavpunkt i dansk politik.

   Mange politikere har vælgt, at se forfølgelsen af muslimer, som et sundhedstegn for et demokrati med ytringsfrihed og frihed. Ordene muslim, stramning og deportation bliver nu nævnt i samme radio eller TV program. Mon også skænding af Konfutses lære, mishandling af Vedaerne (hinduerne hellige bog) og afbrænding af det kinesiske flag vil få politibeskyttelse og italesat som sundt for det danske demokrati?

   Den politiske elite taler om muslimer og ikke med muslimer. Det er som dengang man slog katten af tønden. Den lemlæstede kat var uvæsentlig. Det drejede sig om, at finde og fejre kattekongen. Den politiske elite har i mange år stået i kø og slået på tønden, for, iblandt sig, at finde den næste vinder, den næste vinder og den næste vinder. Angreb på Islam og muslimer er så småt blevet gjort til en del af selve demokratiforståelsen. Man kan kun frygte konsekvenserne, når det siver ned i skoler og på arbejdspladser. Den fred og sameksistens borgerne, kristne, ateister, muslimer og andre, møjsommeligt bygger op i nærsamfundene, slås hyppigere og hyppigere i stykker af disse konger. Der er måske en grund til, at du skriver som anonym.

   Ytringsfriheden var tænkt som den lille mands ret til, at sige magten i mod. Det er den plads den bør have. Men den er nu i elitens hænder, vendt til magthaveres våben til, at håne og undertrykke sine borgere for, at glæde deres vælgere og tjene karrieren.

   Det er desværre en bekymrende udvikling.

   mvh redaktionen

 7. Adm
  05/05/2019

  Selam aleikum

  Hvordan kan man skrive en god besked til mennesket om de skal have en god faste og lykønske dem det bedste og at gud Allah hjælper dem med at rense kroppen og fokusere på dem selv og sin omgivelser.

  De bedste hilser
  Adm

  • Redaktionen
   14/05/2019

   Wa alaikum assalam, fred være med dig

   Man siger og skriver normalt ”Ramadan Kareem” eller ”Ramadan Mubarak”. De enkelte kulture har ofte også deres egen talemåder til lejligheden.

   mvh redaktionen

 8. Kathrine
  07/05/2019

  Hej, jeg hedder Kathrine, og er lidt interesseret i Islam.
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide noget mere om hvordan menneskets forhold til Gud er, og hvorfor det er sådan. Jeg kunne forstille mig der stod noget i koranen, men har ikke lige den til rådighed lige nu…

  Mvh Kathrine

  • Redaktionen
   18/05/2019

   Kære Kathrine,

   Tak for din interesse.

   Man kan altid her på islamdk bede os om, at sende en dansk oversættelse af Koranen. Man skriver blot til redaktionen enten via ”Skriv til islamdk” formularen eller email.

   Det fantastiske ved Koranen er, at det er Guds ord til mennesket uden filter og uden andres (nok så velmenende) indblanding. Derfor ved vi helt præcist hvem Gud er, hvem vi er og hvad livets er til for. Vi behøver ikke at gætte eller have højlærte til, at forklare os det. Flere gange ”råber” Gud ud til os: ”Vi har gjort Koranen nemt, er der nogen der vil tage ved lære?” (54:17, 22 m.fl)

   Kort sagt siger Koranen om Gud:

   1. Al eksistens kan gøres op i to: Enten er det Gud eller noget Gud har skabt. Der findes ikke en tredje kategori.
   2. Gud er uden start og uden slutning.
   3. Gud er opretholderen af alt. Uden Hans aktive tilstedeværelse, vil det øjeblikkeligt holde op med at eksistere.
   4. Alt skal vende tilbage til Gud, til sit ophav.
   5. Gud har ingen partnere, familie eller lige. Alt er underlagt Ham alene.
   6. Gud sover ikke, fejler ikke, glemmer ikke, hviler ikke og er ikke uopmærksom.
   7. Intet menneske har set Gud og enhver fysisk forestilling af Gud er ikke Gud.
   8. Gud kan alt og ved alt. Han har af Egen vilje underlagt sig selv barmhjertighed og retfærdighed.

   Gud har givet mennesket en helt særlig position:

   1. Gud har pustet noget af Sig ind i os (det vi kalder ånd). Vi har det fra Gud, at vi grundlæggende elsker, at være unikke, dygtige, kærlige, hjælpende, storsindede, ærlige etc.
   2. Vores evner overgår alle andres evner her på jorden (dyr, planter, jord, bjerge etc), og vores ansvar er derfor større end alle andres.
   3. Gud har givet mennesket en stedfortræder-rolle på jorden. Fri til at gøre hvad vi vil, ikke at forveksle med at være fri fra ansvaret for det vi gør.
   4. Vi har 100% fri vilje fra vi bliver voksne til vi dør til, at følge vores egen lyst eller Guds vejledning.
   5. De mennesker der har sindslidelser, eller deres frihed er indskrænket af andre mennesker eller omstændigheder, er fri fra ansvaret, og Gud tilgiver dem alt.
   6. Alle memesker fejler. Kun Gud er fejlfri, men Han elsker, at tilgive. Han tilgiver den der kommer til Ham og oprigtigt beder om forladelse.

   Beklager at det er en meget simpel opremsning. Der er langt mere i dit spørgsmål, men forhåbentligt kan dette være starten på en grundforståelse af Gud-menneske forholdet i Islam. Meget af ovennævnte kan findes i Kapitel 112 og 2:255.

   mvh redaktionen

 9. 10/05/2019

  Hej så jeg er begyndt at be her for uger siden men jeg kan ikke blive set af min familie da de ik ville synes Om det de vil nok råbe og blive sure så jeg søgte lidt på internettet og fandt man ik ku med mindre det var fordi man sku be i skjul kan de passe? 🙂 mvh maria

  • Redaktionen
   14/05/2019

   Hej Maria, Assalamu alaikum

   Dejligt at du er startet. Hvis du ikke har mulighed for at stå op og lave din bøn, kan du lave dine bøn siddende på en stol, i bil, bus, fly eller hvor som helst. Sålænge der er rent og du kan sidde nogenlunde uforstyrret i de 5-10 minutter det tager at lave en bøn, er der ingen problemer.

   Man har også mulighed for, når der ikke er mulighed for det, at slå sine bøn sammen således at middag- og eftermiddagsbønnen (Zuhr og Asr), samt aften- og natbønnen (Maghrib og Isha) lægges sammen.

   Du er velkommen til, at skrive hvis du vil have mere at vide om, hvordan man laver bøn siddende.

   Håber at det er til lidt hjælp.

   mvh redaktionen

 10. Tahmeena
  18/05/2019

  Salam aleikum, jeg er muslim men ved desværre ikke ret meget om Islam og det irriterer mig virkelig meget. Der er noget tinge som jeg går og undrer mig over og ingen kunne svar mig, derfor jeg skriver til jer. I håb på at høre fra jer.

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide noget mere om hvorfor Beder vi 5 eller 3 gange om dage på de bestemt tidspunkter som vi nu gør?

  Mvh Tahmeena

  • Redaktionen
   26/07/2019

   Kære Tahmeena, wa alaikum assalam, fred være med dig,

   Der er 5 obligatoriske bønner om dagen i Islam. Ordet ”bøn” som vi ofte bruger, er ikke helt korrekt. Vi bruger ordet af bekvemlighed, fordi det er kort og på dansk er kendt fra kristen kultur. Der findes et andet ord for bøn i Islam, nemlig ordet ”Dua” som altså specifikt betyder bøn. Salah som disse obligatoriske bøn kaldes, betyder og bør egentlig oversættes med ”at prise”, ”at være taknemlig” dvs at sige tak.

   Vores 5 daglige bønner er derfor 5 gange om dagen, hvor vi siger tak til Gud for, at have skænket os livet og foræret os alt det, der er her på jorden uden, at vi løfter en finger. Af fysiske goder gælder det hav og floder, solen og månen, nat og dag, vand, planter og afgrøder, dyr, himmelen etc. Gud nævner, at alle disse ting (væsner) tjener os og er skabt for os uden, at vi mennesker på nogen måde betaler for deres arbejde. [Koranen 14:32-33 ]

   Vi kan ikke gengælde eller på nogen måde betale Gud for det, som Han har foræret os. Derimod er det nok, at sige tak til Gud. De 5 gange om dagen er valgt efter de kæmpe omvæltninger der sker omkring os i sol, måne, jorden og andre store planeter og biologiske systemers bevægelser, som vi oplever som morgen, middag eftermiddag, aften og nat i løbet af en dag. Netop disse 5 tidspunkter: Morgen, middag, eftermiddag, aften og nat som du kan observere med dit blotte øje er udvalgt til, at udtrykke taknemlighed. Han har skabt universet omkring os til ære for dem, der viser Ham taknemlighed. [Koranen 25:62]

   Dette er meget kort om hvad angår tidspunkterne for de 5 bøn. Hvad angår hvad der i øvrigt ligger i disse tak-sigelser, er et andet stort tema.

   Mvh Redaktionen

Skriv en kommentar

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*