Skriv til islam.dk

Skriv til islam.dk

skriv

Har du grundlæggende spørgsmål om islam og muslimer, er du velkommen til at skrive til os i nedenstående kommentar-felt eller på vores e-mail-adresse. Har du kommentarer til, hvordan islam.dk kan blive bedre, er det naturligvis også meget velkomment.

Vi gør dog opmærksom på, at vi generelt ikke besvarer disse forespørgsler:

 • Spørgsmål i forbindelse med skole- eller gymnasieopgaver
 • Spørgsmål, som vi mener, allerede er besvaret i artikler på islam.dk
 • Spørgsmål med mangelfuld e-mail-adresse
 • Har du som muslim spørgsmål, der handler om hvorvidt noget bestemt er tilladt eller ikke-tilladt i islam, så se f.eks. www.haya.dk eller www.islamqa.dk eller kontakt nærmeste moske

Har du brug for at tale med nogen om et personligt eller socialt problem, så ring til:

 • www.amanah.center, telefon 898 7777,  telefontider: Tirsdag til fredag 16.30 til 20.00
 • I akutte tilfælde ring til Psykiatrisk Rådgivning i den region, hvor du bor

Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt, dog skal du regne med, at der kan gå flere arbejdsdage, inden du hører fra os. Er dit spørgsmålet af personlig art, skriver vi tilbage på den e-mail-adresse du har angivet.

Når du bruger formularen herunder, modtager vi din besked, selvom den ikke dukker op på siden med det samme. Når vi har haft mulighed for at læse din besked og besluttet at publicere den, vil den dukke op på denne side. Så husk at kigge ind senere. Vi forbeholder os ret til at ændre i din besked, så den fx er mere generelt anvendelig for de besøgende.

På forhånd tak for din interesse og tak for din tålmodighed!

 

This entry was posted in Featured, Ofte stillede spørgsmål and tagged . Bookmark the permalink. Trackbacks are closed, but you can Skriv en kommentar.

17 Comments

 1. Maria
  28/03/2018

  Hej.
  Jeg er dansk konvertit.
  Og har på det sidste overvejet at få lavet navne ændring, for at komme tættere på religionen .
  Er dettte tilladt? Og må jeg skifte efternavn eller skal det beholdes grundet min far? Hvordan foregår processen ?

  Mvh.

  • Redaktionen
   21/08/2018

   Assalamu alaikum, fred være med dig,

   Det er tilladt at skifte navn i Islam. Det er ingen krav til fornavn eller efternavn (som i dansk og andre kulture), eller om man blot har et navn (som i andre kulture). Navnet man vælger skal blot have en positiv betydning og ikke en mening der går i mod islams lære, dvs. ikke tage navne fra andre religioner eller navne på dyr eller lignende.

   Hvis der er tale om et kaldenavn, kan du vælge hvad du synes bedst om, og begynde, at bruge det som du finder er bedst. For ændring af det formelle navn, skal man forbi myndighederne, så man kan få nyt sygesikringskort, pas etc.

   mvh redaktionen

 2. Kristoffer
  04/05/2018

  Hek Islam.dk

  Jeg studerer litteraturvidenskab og interesserer mig i øjeblikket for ikonoklasme (Tanken om, at det er syndigt at afbillede mennesker). Jeg har sat mig ind i den byzantiske debat og er i gang med at genlæse koranen med henblik på dette. Mit spørgsmål er, om i kender til nogle artikler eller værker der udforsker debatten om ikonoklasme indenfor en islamisk kontekst?

  Mvh. Kristoffer

  • Redaktionen
   15/05/2018

   Hej Kristoffer,

   Det er et interessant emne. Vi har desværre ikke nogen referencer på stående fod. Det islamiske forbud mod afbildninger gælder ikke kun mennesker men også levende dyr. Dette forbud har ophav i, at religion og tro er særlig udsatte ift, at gøre billeder og statuer af (hellige) mennesker eller dyr til gudsbilleder og med tiden gør det uklart, udvandet eller direkte forfalsket hvad man egentligt beder til. De enkelte folkeslag og tidsaldre har forandret disse billeder til deres idealbilleder, uden at ænse realiteten dvs. det der er sandheden. Billederne af den tykke siddende Buddha, Jesus på korset og Maria med barnet, med lyst hår og blå øjne, er eksempler på denne religiøse manipulation.

   Man må gerne afbilde mennesker eller dyr hvis det tjener et humanitært formål som f.eks., når det drejer sig om faglig brug til, at uddanne lægestuderende eller biologistuderende om memmesker eller dyr.

   mvh redaktionen

 3. Jamal
  13/05/2018

  Hvor har I lagt Ramadan kalender for 2018 på jeres hjemmeside? Kan ikke finde den!
  WS – Jamal

 4. Jesper Ravn
  15/05/2018

  jeg er ved at kigge på beggrebet jihad som jeg har forstået det så er der en stor og en lille jihad. Den store jihad er en indre eller personlig kamp fx mod de 7 døds synder. og den store jihad er kamp mod andre, men som jeg forstår det må man kun kæmpe får at genvinde muslimsk land

  mit spørgsmål er: hvad er det muslimske land?

  kan man argumentere for at hele verden er det musimske land, da alle er født muslimen men mange vælger ikke at være muslimer?

  hvis i kan komme med eksempler fra koranen eller haditerne ville det være dejligt. (har læst artiklen om jihad her på hjemmesiden)

 5. Arjeta
  15/05/2018

  Påvirker fasten chancen for graviditet ?

  • Redaktionen
   07/06/2018

   Hej Arjeta,

   Formentligt påvirkes chancerne for, at blive gravid i negativ retning, da sex, ligesom mad og drikke, ikke er tilladt under fasten. Man faster fra daggry til solnedgang og det er i dette tidsrum sex ikke er tilladt. I ramadanen faster man i 29-30 dage i træk. Udenfor Ramadanen, dvs. i resten af året, har Profeten lært os, at faste 2 dage om ugen, mandage og torsdage, hvis man ønsker det.

   Fasten (uanset hvornår man faster på året) har til formål, at lære os afholdenhed og selvkontrol (Koranen 2:83). Koranen fortæller, at dette gælder muslimer, som det gjalt tidligere folk som kristne og jøder. (DR.dk skrev i en artikel, at Ramadanen var for, “at fejre Muhammnads første åbenbaring”, hvilket ikke er rigtigt).

   Jo mere selvkontrol man lærer, jo bedre er man personligt i stand til, at vurdere kortsigtede fordele i forhold til langsigtede fordel, og arbejde mod de langsigtede fordele. Jo mindre selvkontrol man har, jo nemmere påvikes man mod hurtige fordele og senere problemer. Ifølge psykologer er skyldes f.x. kriminalitet og ludomani ofte lav selvkontrol.

   Ramadanen er i særdeleshed herudover Koranens måned, dvs at man bruger mere tid til at lære om sin tro, etik og opførsel gennem Koranen.
   Så hvis man praktiserer fastens betydning, er der mindre chancer for graviditet i fastedagene.

   Håber at dit spørgsmål er forstået rigtigt.

   mvh redaktionen

 6. 17/05/2018

  Salam jeg har et spørgsmål vedrørende, at hvis man sender penge til nogle fattige mennesker… Er det forbudt hvis man donere penge til nogen f.x. fordi man selv kommer derfra og ikke til andre der også trænger til hjælp?
  Ved godt det er et lidt tricky spørgsmål men vil virkelig gerne vide det:)
  Håber på et svar.
  (Redigeret af redaktionen)

 7. Anonym
  30/05/2018

  Salam aleikum

  Kan man komme i Jannah selvom man har begået selvmord fordi man ikke har det godt psykisk og ikke ønsker at leve længere?
  Rettere sagt: hvad siger Koranen omkring dette? Jeg har læst om det flere steder på nettet, men der er ikke overensstemmelse. Jeg håber i kan give svar.
  (Redigeret af redaktionen).

  • admin
   14/01/2019

   Wa alaikum assalam, fred være med dig,

   Selvmord er ikke tilladt i Islam. Hvad der sker i det enkelte tilfælde inde i det ulykkelige menneske er op til Allah, at tage stilling til. Vi andre skal altid bede Allah om, at den muslim der er død, får tilgivet sine synder og kommer i Jannah (Haven).

   mvh redaktionen

 8. Annonym
  06/06/2018

  Hej

  Jeg har kun skimmet igennem Koranen og er ikke i tvivl om den kan være til inspiration m.m for mange mennesker, både troende og ikk-troende. Jeg har dog læst at Koranen ikke accepteres i oversættelser da Allahs skrevne ord er fuldkomne på original sproget arabisk, og vil oversat til et andet sprog, derved miste den sande betydning da ikke alt kan oversættes korrekt.

  Så mit spørgsmål lyder: Flertallet af muslimer udenfor mellemøst området kan hverken læse eller skrive arabisk så hvordan bærer de sig ad med at formidle koranen fra arabisk til deres eget sprog ? Har de alle en arabisk talende tolk der kan lokal sproget ?

  Et andet spørgsmål er vedr. noget jeg finder meget forvirrende. Så snart nogen taler nedsættende, laver grin med eller generelt bespotter profeten Mohammed. fred være med him, kalder man det blasfemi. Det kan adstedkomme dødsstraf i nogle lande. Mig bekendt betyder blasfemi at man spotter en guddom, ikke en profet. Jesus betragtes også som en profet i koranen, men ingen muslimer hidser sig op og kræver dødsstraf hvis nogle krænker Jesus. Mohammed er vel ikke lig Allah, vel ?

  Håber at i ved lejlighed kan give svar, tak.

  • Redaktionen
   07/06/2018

   Hej,

   Tak for dine gode spørgsmål.

   Koranen må gerne oversættes. Men oversættelsen må aldrig forveksles med Koranen. Oversættelsen er et menneskes eller en gruppe menneskers forsøg på at oversætte meningen af Koranens ord, givet en tid, et sted, og påvirket af oversætterens egen kultur, ekspertise og hensigt. Måske kan man noget forsimplet, sammenligne det med et virkeligt træ, og en kunstners gengivelse af et træ på et maleri.

   Da Koranen er bevaret i sit originale sprog, har læseren altid mulighed for, både at se det virkelige træ og maleriet, og nye kunstnere kan tegne ud fra originalen, og ikke kun fra andres malerier.

   At bespotte profeten Muhammad eller Jesus, fred være med dem, hænger uløseligt sammen med, at bespotte deres Gud. Uden Jesus er der ingen Gud i Det Nye Testamente, og uden Muhammad er der ingen Gud i Koranen. I islamisk lov er der to forskellige ord hvad angår bespottelse af Gud hhv. bespottelse af en profet.

   Du har helt ret i, at sagen er den samme om det er Muhammad eller Jesus der bespottes. I den muslimsk jura gøres der ingen forskel og sanktionerne vil være de samme om det er Jesus, Moses eller Muhammad der blev hånet. Når vi oplever en forskel i f.eks. Danmark, er det givetvis fordi Kirken er vogter for Jesus og bibelen i dette samfund, og når de ikke synes at f.eks. nøgenbilleder af Jesus er et problem, så går muslimer desværre heller ikke videre. Skulle kirken protesterede mod en bespottelse af Jesus vil muslimerne givetvis støtte fuldt op.

   Håber det belyser dine spørgsmål en smule.

   mvh redaktionen

 9. Klara
  09/06/2018

  Hej Islam.dk

  Jeg vil gerne vide om synds opfattelse indenfor islam vanskeliggøre integration af ikke-europæiske muslimer i Europa.

  KH Klara

 10. Anonym
  22/06/2018

  Salam alaikum.

  Er det tilladt for et barn med en muslimsk far og en kristen mor, at holde jul med sin mors familie, selvom barnet er muslim?

  Tak på forhånd.

  • Redaktionen
   21/08/2018

   Wa alaikum assalam, fred være med dig,

   Et barn er først ansvarlig for sine handlinger når det kommer i pubertetsalderen, og kan tage vare på sig selv. Indtil da er det uskyldigt og kan ikke stilles til ansvar. Så barnet er i dette ikke ansvarlig for valget, om at holde jul eller ikke. Det er den muslimske far, der har ansvaret og skal kunne vurdere hvorfor barnet skal deltage eller ikke.

   mvh redaktionen

Skriv en kommentar

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*